Hydrogelové krytí Aqua-gel od firmy Kikgel: Moderní řešení pro hojení ran

01. 10. 2024, 18:24

Hydrogelové krytí je jedním z nejmodernějších prostředků v oblasti péče o rány, který se stále častěji používá pro jeho výjimečné vlastnosti. Jedním z těchto krytí je Aqua-gel, produkt od renomované firmy Kikgel, která se specializuje na výrobu inovativních zdravotnických prostředků. Aqua-gel je určen k ošetřování různých typů ran a přispívá k urychlení procesu hojení. V tomto článku se podíváme na hlavní výhody a vlastnosti tohoto hydrogelového krytí a jeho použití.

Co je hydrogelové krytí Aqua-gel?

Aqua-gel je hydratované krytí na bázi hydrogenu, které je vyrobeno z polymerních materiálů obsahujících vysoký podíl vody. Díky své struktuře dokáže efektivně zvlhčovat ránu, čímž vytváří optimální prostředí pro hojení. Jeho hlavním úkolem je udržet správnou vlhkost v ráně, čímž podporuje přirozené hojení a chrání ránu před vnějšími vlivy, jako jsou infekce či mechanické poškození.

Vlastnosti Aqua-gel od Kikgel

Aqua-gel nabízí několik klíčových vlastností, které jej činí ideálním prostředkem pro péči o různé typy ran:

Vysoký obsah vody: Zajišťuje hydrataci rány, čímž zabraňuje jejímu vysychání a tvorbě strupů. Vlhké prostředí je zásadní pro efektivní hojení a minimalizaci jizev.

Pohodlné použití: Aqua-gel se snadno aplikuje a díky své flexibilní struktuře přilne k povrchu rány. Je průhledný, což usnadňuje sledování hojení rány bez nutnosti časté výměny krytí.

Chlazení a úleva od bolesti: Díky své struktuře poskytuje krytí chladivý efekt, což může ulevit od bolesti spojené s ranou, zejména při popáleninách nebo oděrkách.

Ochrana před infekcí: Hydrogelové krytí vytváří bariéru, která brání vniknutí bakterií do rány, zatímco propouští kyslík, což je důležité pro regeneraci tkání.

Biokompatibilita: Aqua-gel je hypoalergenní, nedráždí kůži a může být používán i na citlivou pokožku.

Použití Aqua-gel krytí

Aqua-gel je vhodný pro ošetření různých druhů ran, včetně:

Akutní rány: Řezy, odřeniny, popáleniny prvního a druhého stupně, chirurgické rány.

Chronické rány: Dekubity (proleženiny), bércové vředy, diabetické rány.

Infikované rány: Aqua-gel může být použit jako součást kombinované terapie, která zahrnuje antimikrobiální léčbu.

Krytí je vhodné jak pro domácí, tak i pro profesionální použití v nemocnicích nebo klinikách.

Výhody hydrogelového krytí Aqua-gel

1. Podporuje rychlejší hojení: Vlhké prostředí vytvářené Aqua-gelem urychluje tvorbu nových buněk a podporuje regeneraci tkání.

2. Minimalizuje riziko jizev: Udržováním optimální vlhkosti dochází k menšímu poškození okolní tkáně, což snižuje riziko vzniku viditelných jizev.

3. Snadná aplikace a pohodlí: Aqua-gel se jednoduše aplikuje a snadno odstraňuje, což minimalizuje bolest při výměně obvazu.

4. Chladivý efekt: Okamžitý chladivý pocit poskytuje úlevu od bolesti, což je zvláště výhodné při popáleninách nebo akutních ranách.

Jak správně používat Aqua-gel?

Před aplikací hydrogelového krytí je nutné ránu očistit. Po vyčištění a osušení oblasti se Aqua-gel aplikuje přímo na ránu. Krytí lze překrýt ideálně polyuretanovým krytím, sterilním obvazem nebo jiným vhodným krytím, aby byl zajištěn správný kontakt s povrchem rány. Krytí by mělo být vyměněno podle potřeby, obvykle každých několik dní, nebo pokud se začne oddělovat od rány.

Hydrogelové krytí Aqua-gel od firmy Kikgel je moderním a účinným řešením pro péči o rány, které přináší řadu výhod včetně rychlejšího hojení, úlevy od bolesti a ochrany před infekcemi. Je vhodné pro různé typy ran a nabízí komfortní a bezpečné použití pro každodenní péči. Pokud hledáte kvalitní hydrogelové krytí, Aqua-gel je spolehlivou volbou pro zajištění optimálního prostředí pro hojení vašich ran.

Jednotlivé velikosti a balení naleznete přehledně zde :  https://www.vseprosvezdravi.cz/aqua-gel/1679690447-350

Více informací naleznete také na této stránce : https://www.hydrogelovekryti.cz


Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

ano
nastav
ne